Hoe ziet uw eigen uitvaart

er eigenlijk uit?

Iedereen denkt wel eens na over de dood en de invulling van de eigen uitvaart. Velen weten, nadat ze een plechtigheid of dienst voor een crematie of begrafenis hebben bijgewoond, precies wat ze niet zouden willen.

 

Of u nu nog volop in het leven staat, of als u weet dat het einde nadert; het brengt rust als u weet dat de belangrijkste besluiten rondom uw afscheid zijn genomen.

 

Maar met naasten praten over de dood of van gedachten wisselen over de eigen uitvaart wordt nog wel eens als een taboe ervaren. We schuiven het onderwerp graag door naar 'later'. Sommigen vinden het belastend voor hun partner of de kinderen, weer anderen vinden de invulling van een uitvaart een zaak waar de nabestaanden zich tegen die tijd maar mee moeten redden. 

 

Maar is het belastend om bij leven die wensen met naasten te delen? Of is het meer belastend om diezelfde naasten na een overlijden met vragen te laten zitten? Om een uitvaart persoonlijk te maken en aan te laten sluiten bij het leven van de overledene, is het van groot belang dat uw naasten weten wat u zou hebben gewild. Het kan voor rust zorgen als u zich er wél over uitspreekt. 

Ruimte voor verdriet

In de praktijk blijkt dat mensen in rouw soms beslissingen nemen, waarbij ze achteraf toch vraagtekens zetten bij de gemaakte keuzes. Juist daarom is het zo fijn als ú die beslissing al bij leven heeft gemaakt.

 

Laat er na een overlijden ruimte zijn voor het verdriet.

vlinder

Een persoonlijk afscheid begint met een goede voorbereiding

BIJ LEVEN ZAKEN REGELEN DOOR IN GESPREK TE GAAN MET EEN UITVAARTVERZORGER

Een voorgesprek is vaak meer dan slechts een korte kennismaking. Is er een 'klik' en wilt u verder met mij, dan ben ik een persoon die uiterst discreet omgaat met het vertrouwen dat u mij geeft. 

 

Tijdens onze ontmoeting is het niet vreemd dat er al zaken op papier worden gezet. In sommige gevallen volgt er na het eerste gesprek een tweede ontmoeting. Het komt voor dat ons gesprek u aan het denken zet en u laat ervaren dat een uitvaart niet alleen maar 'volgens het boekje' hoeft te gaan.

Mail of bel mij om een vrijblijvende afspraak te maken.

ZAKEN REGELEN DOOR UW WENSEN TE NOTEREN IN EEN UITVAARTWENSENBOEKJE

Wilt u (nog) niet een gesprek aanvragen, maar bent u wel nieuwsgierig naar alle mogelijkheden rondom de uitvaart? Laat gerust uw e-mailadres achter en ik stuur een wensenboekje naar u toe.

Meijer uitvaartzorg

Hielke Meijer

Zuiderhogeweg 101

9203 SX  Drachten

T. 0614587170

T. 0512849742

E. info@meijeruitvaartzorg.nl

© Meijer uitvaartzorg