Kennismaken

Hielke Meijer uitvaartverzorger Drachten

Mijn naam is Hielke Meijer, eigenaar van Meijer uitvaartzorg. 

Na enkele jaren bij uitvaartondernemingen in dienst te zijn geweest, heb ik dit jaar (2020) het besluit genomen om mijn eigen uitvaartonderneming op te richten.  Alle aspecten van het werk zijn mij bekend; ik ben begonnen als algemeen medewerker uitvaartcentrum, ik heb in een crematorium gewerkt en heb ervaring als chauffeur op de rouwauto. Piëteitsvolle verzorging en postmortale zorg ten behoeve van politie zijn mij ook niet vreemd. De laatste jaren is hier de rol van uitvaartverzorger bij gekomen. Een prachtig beroep waarin mijn sociale kant volledig tot uiting komt. 

Oprecht en menselijk.

De keuze om mijn eigen uitvaartbedrijf te starten werd gemaakt, omdat ik op die manier volledig mijn eigen werkwijze kan bepalen. Ik heb als doel om nabestaanden tijd te kunnen bieden. Ik wil er écht voor ze zijn op het moment dat ze een beroep op me doen. Geen klokkijken, door moeten naar een volgende familie, maar alles op een niet-gejaagde menselijke manier kunnen regelen. 

Ik kom zoals ik ben.

Ik merk ook dat mijn manier van communiceren mensen bevalt; duidelijk en open. Daarmee is het ijs doorgaans binnen korte tijd gebroken. Ik kom zoals ik ben. De dagen vóór de uitvaart zult u mij dan ook niet in driedelig pak met een stropdas treffen. Ik wil namelijk beslist geen afstand creëren. Ik beschouw het als een compliment dat een nabestaande mij ooit eens tijdens de tweede dag na onze kennismaking zei dat ik de volgende keer gewoon de achterdeur kon nemen. 'Je hoort er al helemaal bij'. Of de familie uit het zuiden van het land die het jammer vond dat ik 'helemaal in Drachten' woonde, voor het geval er binnen hun gezin iets zou gebeuren.

Het zijn soms de kleine dingetjes. Maar wel kleine dingetjes met een diepe betekenis.

In gesprek met de begrafenisondernemer.

Heeft u de behoefte om eens nader kennis met mij te maken? De uitvaartverzorger (vroeger vaak: begrafenisondernemer) van nu is gelukkig al lang niet meer de stoffige oude man die samen met de dominee bepaalt hoe een uitvaart verloopt. Ik ben groot voorstander van 'vrij denken' als het een uitvaart betreft. Het gaat om een persoonlijk afscheid waar u een goed gevoel bij moet hebben. U moet er verder mee. Neem gerust contact met mij op.