Hoeveel kost een uitvaart?

Op deze vraag is niet direct een antwoord te geven. Hoewel veel zaken in de basis eenzelfde tarief kennen, zijn er diverse factoren die de uiteindelijke prijs bepalen. Zo is begraven doorgaans duurder dan cremeren. Bij begraven krijgt u altijd te maken met kosten voor het openen en sluiten van het graf, grafhuur, een grafmonument en jaarlijkse kosten als u op voorhand een graf wilt reserveren. Bij een crematie betaalt u het crematorium voor het cremeren van de overledene en eventueel het bewaren van de urn. Dit laatste is doorgaans tot de eerste zes maanden na de crematie kosteloos.

De keuzes die u maakt zijn van invloed op de uiteindelijke prijs. Ik kan u hierbij van advies voorzien.

Vooraf een kostenbegroting.

Een transparante manier van werken laat zich kenmerken door openheid in prijzen en tarieven. Na een overlijden en het inventariseren van uw wensen, kan ik u al vrij snel een kostenbegroting overhandigen. Samen nemen we de diverse posten door. Zo is er voldoende gelegenheid om zaken toe te lichten en bij te stellen, bijvoorbeeld als de prijzen hoger zijn dan u had verwacht. U zult bij mij dus nooit achteraf voor vervelende verrassingen komen te staan

grafsteen grafzerk grafmonument

Wilt u al bij leven weten wat u kunt verwachten? Ik kom graag eens - geheel vrijblijvend - bij u langs om u inzicht te geven in de mogelijkheden en de kosten. 

Een uitvaartverzekering.

Een manier om een uitvaart te bekostigen is het afsluiten van een uitvaartverzekering. Let wel, u hebt geen verplichtingen aan uw verzekeraar, al wordt misschien wel die suggestie gewekt. U heeft altijd vrije keus voor een uitvaartverzorger. Een overlijdensmelding bij uw verzekeraar regel ik voor u. Ook de polisafhandeling wordt door mij verzorgd.

◄  De uitvaartcalculator

Diverse uitvaartverzekeraars werken op hun website met een uitvaartcalculator waarmee u met enkele klikken kunt uitrekenen wat een crematie of begrafenis kost. U ziet vervolgens forse eindbedragen die vaak schrik aanjagen, tegenover relatief lage maandelijkse lasten.

Ik schrijf 'forse' eindbedragen. De kosten die u bij mij betaalt zijn namelijk vele malen lager dan de kosten die de grote verzekeraars rekenen. Ik nodig u uit eens gebruik te maken van een uitvaartcalculator, om daarna een vergelijking bij mij op te vragen.  

Verschillende verzekeringsvormen.

Als er sprake is van een kapitaalverzekering, keert de uitvaartverzekering bij overlijden een geldbedrag uit. Van dit bedrag zou de uitvaart kunnen worden bekostigd. Indien u te maken heeft met een naturapolis, dan neemt u een dienstenpakket af van de verzekering waarbij er binnen de waarde van de polis weinig ruimte is voor keuzemogelijkheden. Dit is een verzekeringsvorm met beperkingen. Een derde mogelijkheid is een combinatie van beide bovengenoemde verzekeringsvormen. In alle gevallen kan het lonend zijn om vooraf bij een onafhankelijke uitvaartverzorger te informeren naar de mogelijkheden.