top of page
lin-lone-DXbMzKDFgVk-unsplash_edited_edited.jpg

De prijs voor een
crematie of begrafenis

Hoeveel kost een uitvaart?

Helderheid in de tarieven voor een uitvaart

De kosten voor een crematie of een begrafenis kunnen behoorlijk oplopen.

 

Een mooi verzorgde uitvaart hóeft echter niet duur te zijn. Wat uw wensen ook zijn, ik ondersteun u bij het maken van de juiste keuzes en hou daarbij de kosten voor u in de gaten.

Doorgaans kan ik u op de tweede dag na het overlijden, als de wensen globaal zijn besproken, al een begroting van de kosten geven.

Duidelijk en transparant in de kosten

De prijs voor een uitvaart opvragen

Als het gaat om uitvaarten, is een veelgebruikte zoekterm op internet "hoeveel kost een crematie" of "hoe duur is een begrafenis". Het antwoord zult u echter niet vinden. Uw wensen en alle randzaken (keuze voor een bepaald type kist, rouwvervoer, opbaring, drukwerk, bloemen, etc.)  bepalen de uiteindelijke prijs. De kosten voor een begrafenis zijn op voorhand nog lastiger te bepalen, aangezien elke begraafplaats eigen tarieven hanteert.

Om u een beeld te geven van de mogelijke kosten op dit moment is onderstaande tabel een goede graadmeter.

Naast mijn eigen tarieven vindt u er de tarieven van de grote verzekeraars Dela (bron) en Monuta (bron).

Deze vergelijking is bijgesteld in maart 2023.

 

Mocht u een uitvaartverzekering hebben afgesloten, dan keert de verzekeraar bij overlijden een bedrag uit. U bent nooit verplicht een uitvaart door een door de verzekeraar aangewezen partij te laten verzorgen. U heeft hierin altijd een vrije keuze. Ik sta u graag bij. 

Heeft u een uitvaartverzekering?

Heeft u een uitvaartverzekering afgesloten

en wilt u worden bijgestaan door een kleinschalige, lokale uitvaartverzorger?

Dat kan; u heeft altijd de vrijheid om een begrafenisondernemer te kiezen die bij u past.

De afhandeling van de uitvaartpolis verzorgen wij voor u.

Eind 2022 hebben wij Hielke in de hand genomen op basis van goede reviews op internet om de uitvaart van mijn moeder te regelen. Deze reviews hebben mij geholpen om de beste keuze te maken voor iets wat je maar 1 keer kunt doen. Hielke voelde heel goed aan wat onze wensen waren en de uitvaart had in onze ogen niet mooier kunnen zijn. Wat heb jij ons goed begeleid en een hoop uit handen genomen Hielke. Je was een enorme steun in deze moeilijke tijd en zo’n fantastische uitvaartondernemer wens ik iedereen toe.

J.K. uit Beetsterzwaag

DSC05798-2.jpg
bottom of page