Hoeveel kost een uitvaart eigenlijk?

Veel uitvaartondernemers geven aan wat een uitvaart gemiddeld kost.

De genoemde bedragen variëren vaak van 4.000 tot 11.000 euro. Aangezien iedere uitvaart uniek is, is dit informatie waar u natuurlijk niet veel mee kunt. Uw persoonlijke voorkeuren en wensen bepalen de uiteindelijke kosten.

Wel kunnen we stellen dat een crematie doorgaans voordeliger is dan een begrafenis. Bij een begrafenis betaalt u onherroepelijk voor grafrechten en een grafmonument. Ook brengt een graf onderhoud met zich mee. Extra kosten bij een crematie kunnen een sierurn zijn, of de kosten die verstrooien van de as op een strooiveld met zich meebrengt.

Om een beeld te krijgen van de kosten voor een uitvaart, heb ik een uitvaartcalculator ontwikkeld. Zo kunt u, aan de hand van uw eigen wensen, zelf berekenen hoeveel een begrafenis of crematie kost.

Koffie en een koekje

Uw wensen bepalen de kosten voor een begrafenis of crematie

WAARVAN WORDEN DE KOSTEN VOOR EEN UITVAART BETAALD?

Om te weten hoe u een uitvaart bekostigt, is het van belang te weten hoeveel een uitvaart kost. Gebruik, om een reëel beeld van de kosten voor een crematie of een begrafenis te krijgen, daar mijn uitvaartcalculator voor.

Als u weet wat de kosten (bij benadering) zullen zijn, kunt u er voor kiezen dit bedrag te gaan verzekeren. Kiest u bij een verzekeraar voor een kapitaalpolis, dan keert de verzekeraar bij een overlijden het vooraf bepaalde bedrag uit. U heeft dan altijd de vrijheid om zelf de uitvaartverzorger van uw keuze te benaderen bij een overlijden. 

Nu het bedrag voor een uitvaart bekend is, kunt u er ook voor kiezen zelf maandelijks een bedrag opzij te zetten om van uw spaargeld de uitvaart te betalen.

SAMEN DENKEN IN MOGELIJKHEDEN EN OPLOSSINGEN

Een respectvol afscheid van een dierbare.

Ook voor een lager tarief is dit mogelijk.

 

Meijer uitvaartzorg denkt graag met u mee, ook als er sprake is van een beperkt budget of als uw wensen gewoonweg anders zijn. 

Als u een afscheidsceremonie met nazit niet nodig vindt, of wanneer er sprake is van een beperkt budget, kunt u ook een beroep doen op Meijer uitvaartzorg. Voor die gelegenheden bied ik u pakket 'Sober'.

 

Een uitvaart hoeft in de basis niet duur te zijn.

Wilt u meer weten?

Pakket 'Sober' is geheel uit te breiden zodat de uitvaart volledig aansluit op uw wensen.

Voor een indicatie van de extra kosten kunt u de pagina 'zelf berekenen' raadplegen.

Neem voor de voorwaarden en verdere details vrijblijvend contact met mij op.

Meijer uitvaartzorg

Hielke Meijer

Zuiderhogeweg 101

9203 SX  Drachten

© 2020 - 2021 Meijer uitvaartzorg