Over Hielke Meijer, uitvaartverzorger in Friesland

Hielke Meijer, geboren in Drachten (1980) en daar ook opgegroeid, zowel Fries- als Nederlandstalig. 

 

Al op jonge leeftijd was ik nieuwsgierig naar het werk van de begrafenisondernemer. Toen mijn oma overleed, ik was negen jaar oud, stond ik dan ook vooraan om te kijken wat die man in het zwarte pak deed. Mijn ouders hebben me er niet van weggehouden, de dood hoefde niet iets te zijn waar een kind niks mee te maken mocht hebben.

Tot 2015 werkte ik als leidinggevende in de detailhandel. Na ruim 14 jaar trouwe dienst bij mijn toenmalige werkgever werd het tijd om iets geheel anders te gaan doen. Kreten als 'targets halen', 'problemen tackelen' en 'punten aftikken' kon ik niet meer horen! En mensen indelen in 'blauwe, groene of pimpelpaarse klanten' vond (en vind) ik totaal niet relevant.

​In mijn omgeving was het wel bekend dat ik graag in de uitvaartsector aan het werk zou willen. Door een bekende werd ik gewezen op een ​vrijgekomen aanstelling bij een uitvaartonderneming. Na een kennismakingsgesprek kon ik in mijn vrije tijd meelopen en ervaren hoe de uitvaartbranche werkte. Er ging een tot dan toe onbekende wereld voor me open.​ Een wereld waarin ik mij thuis voelde. De beslissing werd genomen om de baan aan te nemen. Tot op de dag van vandaag ben ik blij dat ik die keuze destijds heb gemaakt en dankbaar voor de kans die mij werd gegeven.

In de jaren die volgden heb ik het vak goed leren beheersen. Ik heb diverse taken gehad; van chauffeur op de rouwauto tot aulamedewerker, van 'hulpverlener ten behoeve van justitie' tot uitvaartleider. Ik werd daarbij getuige van de meest uiteenlopende situaties. Maar altijd voelde het als een eer om mensen te kunnen helpen.

Na voor meerdere uitvaartondernemers te hebben gewerkt, besloot ik mijn eigen koers te gaan varen en zo ontstond begin 2020 Meijer uitvaartzorg.

Informeel en betrokken

Met de start van mijn eigen uitvaartonderneming heb ik me als doel gesteld om er écht te zijn voor de families die ik mag begeleiden. Mensen in rouw verdienen tijd, aandacht en eerlijke begeleiding bij het maken van keuzes rondom een uitvaart. Niet van negen tot vijf, maar op ieder moment van de dag. 

Mijn benadering is informeel. Ik ben niet de ouderwetse en zakelijke begrafenisondernemer, maar voor mijn families gewoon 'Hielke'. Ik ben me er goed van bewust dat ik uw leven binnenstap op het moment dat uw naaste afscheid heeft moeten nemen van het leven. Het vertrouwen dat ik krijg van de mensen die ik begeleid, is voor mij van grote waarde en iets waar ik zuinig op ben.

 

Uw zorg is bij mij in vertrouwde handen.

De doar stie iepen en deryn stie in man.

Net drok mei wurden, mar syn eagen kinne der wat fan.

 

Hy docht syn wurk, mar wol gewoan sa as hy is. Wat dat betsjut foar minsken is wier net mis.

 

Hy hat each en ear en sa nedich ek de rie.

 

Op in plak wer net mear is, mar bestie.

 

Troch sa te wêzen bliuwt hy yn it geheugen stean, as de minsken wer fierder gean.

 

Wat bysûnder sa'n minsk te moetsjen. Ik moete ek dizze man en hoopje him noch faak te groetsjen.

   

 

(J.D.)

Bos

'Ik realiseer me dat ik uw leven binnenstap op een moment dat u misschien wel het meest kwetsbaar bent'

Enkele quotes uit reacties die ik in dank mocht ontvangen

 

"Voor ons was je een bijzonder en helder lichtpuntje dat we niet vergeten zijn." 

—  Fam. A.

Meijer uitvaartzorg

Hielke Meijer

Zuiderhogeweg 101

9203 SX  Drachten

T. 0614587170

T. 0512849742

E. info@meijeruitvaartzorg.nl

© Meijer uitvaartzorg