DSC05798-2.jpg
logo11-010320-transp.png

Over Hielke Meijer
Uitvaartverzorger in Friesland.

'Ik realiseer me dat ik uw leven binnenstap
op een moment dat u misschien wel het meest kwetsbaar bent.'

In het kort:

Hielke Meijer, geboren in Drachten (1980) en daar ook opgegroeid.

Zowel Fries- als Nederlandstalig.

Getrouwd, dierenliefhebber, zeer brede muzieksmaak, liefhebber van auto's met een verbrandingsmotor (jaren '70, '80, '90), met oog voor de prachtige natuur in de Fryske Wâlden. 

Tot 2015 werkte ik als leidinggevende in de detailhandel. Mede door een veranderend takenpakket nam ik, na 14 jaar trouwe dienst bij mijn toenmalige werkgever, het besluit om over te stappen naar de branche die me altijd al had getrokken. Tot op de dag van vandaag ben ik blij met de keuze die ik destijds heb gemaakt en dankbaar voor de kans die mij werd gegeven.

 

De verscheidenheid en afwisseling in het werk (van medewerker uitvaartcentrum / crematorium, chauffeur op de rouwauto, 'hulpverlener ten behoeve van justitie', tot uitvaartleider) maakten dat ik me als een vis in het water voelde. Het voelde als een eer om in de meest uiteenlopende situaties mensen in rouw te kunnen helpen.

Na voor een aantal uitvaartondernemers te hebben gewerkt, besloot ik begin 2020 mijn eigen uitvaartonderneming op te richten. 

 

Informeel en betrokken

Met de start van mijn eigen bedrijf heb ik me ten doel gesteld om er écht te zijn voor de families die ik mag begeleiden. Mensen in rouw verdienen tijd, aandacht en eerlijke begeleiding bij het maken van keuzes rondom een uitvaart. Niet van negen tot vijf, maar op ieder moment van de dag.

Mijn benadering is informeel. Ik ben niet de afstandelijke ouderwetse begrafenisondernemer die bepaalt, maar voor mijn families gewoon 'Hielke', die u met raad en daad bij kan staan. Ik ben me er goed van bewust dat ik uw leven binnenstap op het moment dat uw naaste afscheid heeft moeten nemen van het leven. 

Het vertrouwen dat ik krijg van de mensen die ik mag bijstaan, is voor mij van grote waarde en iets waar ik zuinig op ben.

Samenwerken en ontwikkelen

Sinds de oprichting van Meijer uitvaartzorg werk ik nauw samen met Wilfred, tevens uitvaartondernemer. Samen beheren wij de vereniging MEMA van waaruit wij attributen ten behoeve van de uitvaartzorg gebruiken. Zo hebben wij zelf de beschikking over koelingen, een rouwauto en een voorraad uitvaartkisten. Door op deze vrije manier te werken zijn wij nooit afhankelijk van derden en kunnen wij onze diensten tegen scherpe tarieven aanbieden.

barnabas-hertelendy-GxYM8CNFOjA-unsplash

De doar stie iepen en deryn stie in man,

Net drok mei wurden mar syn eagen kinne der wat fan.

Hy docht syn wurk, mar wol gewoan sa as hy is. Wat dat betsjut foar minsken is wier net mis.

Hy hat each en ear en sa nedich ek de rie,

Op in plak wer net mear is, mar bestie.

Troch sa te wêzen bliuwt hy yn it geheugen stean, as de minsken wer fjirder gean.

Wat bysûnder san minsk te moetsjen.

Ik moete ek dizze man en hoopje him noch faak te groetsjen.

J.D. - desimber 2020

kistenvoorraad.jpg
barnabas-hertelendy-PR8BrN2vN3g-unsplash

"De juiste man op de juiste plek en zéker ook het hart

op de goede plek!"

C.H. - Drachten

Home     Wat te doen bij een overlijden     De dagen tot aan de uitvaart     Voorgesprek aanvragen     Rouwdrukwerk     Rouwteksten     Uitvaartkisten     Rouwvervoer     Rouwbloemstukken     Tarieven     Aanbevelingen / referenties     Een offerte aanvragen     Uw uitvaartverzekering     

Waardeverhoging van 10% voor uw polisuitkering    Livestream

Uitvaartzorg in geheel Friesland

Uitvaartzorg Drachten, Surhuisterveen, Beetsterzwaag, Ureterp,

Heerenveen, Gorredijk, Terwispel, Mildam, Lippenhuizen,

Oosterwolde, Donkerbroek, Boijl, Appelscha, Jubbega,

Burgum, Garyp, Damwâld, Buitenpost, Feanwâlden

Bestattungsvorsorge / Repatriierungen / Einäscherung / Urnenversand

Image by Barnabas Hertelendy

Bij ieder afscheid wordt een herinnering geboren