wensenboekje mijn afscheid

Praten over de dood. Taboe of nuttig?

'Gewoon voor de zekerheid', 'om mijn familie niet met vragen achter te laten', 'als het levenseinde in zicht is'.

'Het leven gaat door. De dood ook.' Een citaat uit een recent krantenartikel. Een rake zin, daar is geen speld tussen te krijgen. Hoe je het ook wendt of keert, we krijgen allemaal eens met de dood te maken. Toch is de dood, of de eigen uitvaart, voor veel mensen niet een onderwerp om uitgebreid over te praten. Soms doen we er een beetje luchtig over. En dat is ook niet vreemd; er zijn veel fijnere onderwerpen om het samen over te hebben. Maar waarom zou u uw wensen niet eens op papier zetten? Soms komt een overlijden niet onverwacht, soms ook wel. In beide gevallen is het voor de mensen die achterblijven een geruststellende gedachte dat ze afscheid van u kunnen nemen op de manier die u zelf voor ogen had. 

In gesprek met de begrafenisondernemer.

Heeft u de behoefte om eens nader kennis met mij te maken? De uitvaartverzorger (vroeger vaak: begrafenisondernemer) van nu is gelukkig al lang niet meer de stoffige oude man die samen met de dominee bepaalt hoe een uitvaart verloopt. Ik ben groot voorstander van 'vrij denken' als het een uitvaart betreft. Het gaat om een persoonlijk afscheid waar u een goed gevoel bij moet hebben. U moet er verder mee. Neem gerust contact met mij op.

Wilt u uw uitvaartwensen vastleggen?

Dan stuur ik u kosteloos en vrijblijvend het uitvaartwensenboekje 'Mijn afscheid' toe. U kunt onderstaand formulier gebruiken om het boekje bij mij te bestellen.

 

het leven gaat door. De dood ook.