Vooraf een uitvaart bespreken. Taboe of nuttig?

'Het leven gaat door. De dood ook.'

Een citaat uit een recent krantenartikel. Een rake zin, daar is geen speld tussen te krijgen. Hoe je het ook wendt of keert, we krijgen allemaal eens met de dood te maken. Toch is de dood, of de eigen uitvaart, voor veel mensen niet een onderwerp om uitgebreid over te praten. Soms doen we er een beetje luchtig over. En dat is ook niet vreemd; er zijn veel fijnere onderwerpen om het samen over te hebben. 

Persoonlijk gesprek. Uitstellen of je voorbereiden?

Soms is het verstandig eens in gesprek te gaan met een uitvaartverzorger. Als u, of iemand in uw omgeving, te maken krijgt met een ziekte die niet te genezen is. Als er vragen over overlijden zijn waarop u het antwoord niet weet. Om eens kennis te maken. Omdat u niet weet hoeveel een uitvaart kost. De redenen kunnen heel divers zijn.

Schuif het niet voor u uit, het kan u verder helpen en geruststellen. Bel of mail mij om een afspraak te maken.

Wensenboekje om uw eigen keuzes vast te leggen.

Waarom zou u uw wensen niet eens op papier zetten? Soms komt een overlijden niet onverwacht, soms ook wel. In beide gevallen is het voor de mensen die achterblijven een geruststellende gedachte dat ze afscheid van u kunnen nemen op de manier die u zelf voor ogen had. Vraag hier (geheel kosteloos en vrijblijvend) het uitvaartwensenboekje 'Mijn afscheid' aan. U kunt onderstaand formulier gebruiken om het boekje bij mij te bestellen.

 

wensenboekje wilsbeschikking