Samenwerking

Een crematie of begrafenis regelen kun je niet zonder de toewijding van derden

Iedere uitvaartondernemer heeft een eigen visie. Maar iedere uitvaartondernemer is ook afhankelijk van de inzet van derden. Je wilt dat de mensen met wie je samenwerkt hetzelfde uitstralen en nastreven als jij: rust, vertrouwen en eerlijkheid.

Ik ben dan ook trots op de nauwe samenwerking die ik heb met collega Wilfred Manning, uitvaartverzorger in de regio Franeker - Leeuwarden. Bij mijn afwezigheid is hij de persoon die overlijdensmeldingen aanneemt. Samen met hem heb ik de vereniging MEMA opgericht. Vanuit deze vereniging verzorgen wij samen rouwvervoer, beschikken wij over een voorraad uitvaartkisten en kunnen we de goederen leveren die nodig zijn voor een thuisopbaring.

Muneris staat altijd, 24 uur per dag, klaar voor professionele verzorging van overledenen. Zij zijn in sommige gevallen de eerste personen die u treft na het overlijden van uw dierbare. Hun inzet en kennis is onmisbaar voor een respectvolle verzorging van uw dierbare. Hun integere manier van werken sluit naadloos aan bij wat Meijer uitvaartzorg u biedt. 

Bij een uitvaart worden vaak bloemen gegeven als eerbetoon aan de overledene en als teken van medeleven aan de nabestaanden. 

Aangezien ik niet werk met provisies, laat ik iedere familie die ik begeleid geheel vrij in de keuze voor een bloemist. Als nabestaanden zelf geen voorkeur hebben, dan bestel ik de rouwbloemstukken graag bij Bloemsierkunst Foekje de Boer in Drachten. Zij creëert de mooiste rouwboeketten tegen een eerlijke prijs. Het is ook mogelijk om een bezoek aan haar winkel te brengen om samen in alle rust wensen en voorkeuren te bespreken.

'Verlies is niet het einde, verlies is een nieuw begin' - een treffende quote van de website van rouwcoach Joke Roelfsema. In Joke heb ik de persoon gevonden die door haar eigen ervaring met rouw in combinatie met haar professionele opleiding als coach voor veel mensen als meerwaarde wordt ervaren in tijden van verlies en rouw.

'Verlies verwerk je niet, je geeft het ook geen plekje, je neemt het mee in je leven. Het blijft bij jou. Door verdriet toe te laten komt er ruimte voor betekenisgeving.' 

Als u behoefte heeft aan begeleiding bij het omgaan met verlies, breng ik u graag met haar in contact.