Image by Jefferson Santos

Uitvaartmuziek

Vlinders

Muziek bij een uitvaart

 

De invulling van een uitvaartplechtigheid bestaat naast sprekers bijna altijd ook uit muziek. Muziek kan troost bieden en herinneringen oproepen.

Door muziek te kiezen die bij de overledene 'hoort' wordt een afscheid persoonlijk. Daarnaast kiezen nabestaanden vaak ook muziekstukken uit die passen bij het verhaal. Er zijn geen do's of dont's; alles kan.

Hoeveel muziek bij een uitvaart?

 

Deze vraag wordt vaak gesteld. 

Het aantal muziekstukken is op voorhand niet te bepalen. De totale invulling van het samenzijn zorgt dat we samen naar een passend aantal muziekstukken kunnen werken. 

Doorgaans klinkt er een muziekstuk bij aanvang van de plechtigheid en na de afsluiting. Wordt er gesproken, dan wisselen muziek en woord elkaar vaak af. Het aantal muziekstukken tijdens de afscheidsdienst kan dus aangepast worden aan het aantal sprekers.

Veelgebruikte muziekstukken

Op internet zijn veel voorbeelden van uitvaartmuziek te vinden. Deze lijst bevat titels van algemeen bekende muziekstukken die vaak bij een uitvaart worden gehoord.

In Friesland hebben we natuurlijk ook te maken met eigen muziek. Enkele voorbeelden van regionaal-populaire muziekstukken:

As it myn tiid is - Gurbe Douwstra

In part fan dy - Marcel Smit en Gerbrich van Dekken

Fûgels - Die Twa

't Het nog nooit zo donker west - Ede Staal

 

Wie zorgt voor de muziekstukken?

 

U kunt mij de titel en uitvoerend artiest doorgeven, waarna ik er voor zorg dat de juiste muziek op de uitvaartlocatie komt. De meeste muziek is verkrijgbaar via iTunes. Zijn de muziekstukken niet aanwezig op CD, dan koop ik de stukken hier. De kwaliteit is daardoor gegarandeerd goed.

U hoeft dus niet zelf alles in het werk te stellen om de muziek te verzamelen. Ook deze taak neem ik graag op me.

pngwing_edited.png