Image by Annie Spratt
logo naast3-wit.png

Uw uitvaartverzekering

Uw uitvaartverzekering (én uw vrije keuze!)

 

Heeft u de kosten voor uw uitvaart verzekerd? Iedere verzekering is anders, maar grofweg zijn uitvaartverzekeringen te verdelen over naturapolissen en kapitaalpolissen.

Een naturapolis (ook wel: pakketverzekering) keert uit in vooraf vastgestelde diensten en goederen. Denk hierbij aan een vast aantal rouwkaarten (meestal van lichte kwaliteit), een standaard uitvaartkist en het rouwvervoer. Wilt u afwijken van het pakket, dan betaalt u (fors) bij.

 

Een kapitaalverzekering is een verzekering die een geldbedrag uitkeert bij een overlijden.  

Iedere verzekeringsvorm is welkom bij ons.

Wij werken samen met iedere verzekeraar en handelen de polis voor u af. Kosteloos

Vrije keuze voor u

 

Veel mensen zijn in de veronderstelling dat een verzekering hen verplicht de uitvaart te regelen. Dit is echter niet het geval. U bent altijd vrij een uitvaartverzorger te kiezen die bij u past.

Kiest u voor een andere uitvaartverzorger dan de verzekeraar, dan wordt bij een natura- of pakketverzekering  diensten en goederen omgezet in een geldbedrag. Dit bedrag is vaak lager, waardoor u moet bijbetalen. 

Sommige uitvaartverzekeraars keren uit op basis van de eindfactuur. Per onderdeel wordt vervolgens bekeken wat er wel en wat er niet wordt vergoed.

Bij een kapitaal- of sommenpolis is de keuze voor een uitvaartverzorger niet van invloed op de uitkering.

Image by Utsman Media

Meijer uitvaartzorg: respectvolle begeleiding bij iedere uitvaart.