Image by Markus Spiske

Uw uitvaartwensen bespreken

Vlinders

Wat is er mogelijk bij een uitvaart? 

 

Voor veel mensen is het een geruststellend idee om eens met een uitvaartverzorger om tafel te gaan om uitvaartwensen te bespreken. Hier hoeft helemaal geen directe aanleiding voor te zijn. Het is dan ook geen taboe om uit te spreken wat u zou willen en om dit te delen met iemand die u op mogelijkheden kan wijzen. 

Bij een naderend overlijden

 

Soms komt de dood geheel onverwacht. Maar als iemand ongeneeslijk ziek is, weet u dat het afscheid nadert. Voor iedereen is dit een onzekere situatie. Want hoe neem je afscheid van het leven? En kun je je voorbereiden op de dood? 

Als uitvaartverzorger maak ik de meest uiteenlopende situaties mee. Soms zijn uitvaartwensen tot in detail beschreven, soms worden keuzes overgelaten aan nabestaanden. Iedereen maakt zelf uit wat hij/zij gepast vindt. 

 

In de praktijk blijkt wel dat het vooraf noemen of beschrijven van wensen bij nabestaanden zorgt voor rust. Ook als u ongeneeslijk ziek bent, kan het voor u voor rust zorgen als u weet dat uw wensen zijn besproken. 

Wilt u weten wat er mogelijk is? Neem contact met mij op. Samen bespreken we de mogelijkheden. Een voorgesprek met mij is altijd kosteloos en natuurlijk helemaal vrijblijvend.

pngwing_edited.png