DSC05798-2.jpg
  • Kleinschalig & persoonlijk

  • Thuis in de regio

  • Dag en nacht bereikbaar


Meijer uitvaartzorg in Burgum:
respectvolle begeleiding bij begrafenis of crematie

 

Meijer uitvaartzorg - werkzaam in Burgum en wijde omgeving - is kleinschalig en garandeert daarmee een respectvolle en persoonlijke werkwijze.

Door onze gemoedelijke benadering zult u merken dat u zich kunt richten op uw verdriet en het regelen van een crematie of een begrafenis met een gerust hart aan ons kunt overlaten. Daarbij staan wij natuurlijk volledig open voor uw eigen inbreng. Door samen invulling te geven aan een afscheidsceremonie, wordt een uitvaart een dierbare herinnering.

Voor iedere situatie is een passende oplossing; wij staan voor u klaar.

DSC05930-1.jpg
409bdb7e-1661-4dbb-bb7a-780c78118a34.JPG


Wat te doen bij een overlijden

checklist bij een sterfgeval

Afscheid moeten nemen van een geliefde, verwacht of geheel onverwacht, is zeer ingrijpend. Uw wereld staat even stil.

Neem daarom eerst de tijd die nodig is om samen afscheid te nemen.

Om het overlijden officieel vast te laten stellen, belt u vervolgens uw huisarts (of diens waarnemer). Neem, in afwachting van de arts, alvast contact op met Meijer uitvaartzorg.  Wij staan dag en nacht voor u klaar.


Onze werkwijze

gemoedelijk, respectvol - met tijd en aandacht

 

Als kleinschalige uitvaartondernemer staan voor Meijer uitvaartzorg zorgtijd en aandacht nog centraal.

Wij zijn eigentijds, maar traditioneel in waardigheid en respect. Wij doen ons 'werk' met toewijding, waarbij de klok geen rol heeft.

Nabestaanden waarderen onze toegankelijke manier van doen en onze duidelijke communicatie. Daarnaast zijn wij onderscheidend door de tijd voor u te nemen en u de aandacht te bieden die u nodig heeft. 

begraafplaats gealeane beetsterzwaag-vierkant.jpg


Ons werkgebied: uitvaartverzorging in de gehele regio Burgum

Vanuit Drachten verzorgen wij uitvaarten in de hele noordelijke regio. Wij worden onder meer gevraagd in de omgeving van Drachten, Heerenveen, Leeuwarden, Sneek, Oosterwolde, Burgum, Dokkum, Kollum, Groningen en Assen.

Voor iedereen die onze werkwijze aanspreekt, staan wij klaar. Afstand speelt voor ons een ondergeschikte rol. U ziet het; ons werkgebied is daar waar wij worden ingeschakeld, zonder enige beperking.


Heeft u een uitvaartverzekering?

Ook dan kunt u ons inschakelen om een uitvaart te verzorgen. Het is een misvatting te denken dat alleen uw verzekeraar de uitvaart mag regelen; u heeft altijd vrije keuze bij het inschakelen van de begrafenisondernemer die bij u past.

uitvaartwensen.jpg
voorbeeldkaarten.jpg
waldhof-plechtigheid01.png


Uitvaartwensen
bespreken

bij leven regelen

 

Wat de aanleiding ook is, bij leven uitvaartwensen en mogelijkheden bespreken werkt geruststellend en wordt als 'een zorg minder' ervaren.

 

Het is informatief, verhelderend en (naar onze mening) verstandig om bij leven één en ander voor een begrafenis of crematie te regelen.

Wij informeren u geheel kosteloos en vrijblijvend.


Rouwdrukwerk

rouwkaarten, rouwadvertenties en voorbeeldteksten

 

Het ontwerpen van een rouwkaart of rouwadvertentie doen wij in eigen beheer. Op die manier zijn er korte lijntjes tussen u als opdrachtgever en de ontwerper van de kaart.

Bij elk ontwerp van de rouwkaart en of rouwadvertentie ontvangt u een drukproef per e-mail/whatsapp. Uw betrokkenheid zal resulteren in een advertentie of kaart die volledig naar uw wens is.


Uitvaartkisten

doorgaans uit eigen voorraad te leveren

Door een groot aantal uitvaartkisten zelf op voorraad te hebben, kunnen wij vaak op ieder gewenst moment de kist van uw keuze (met eigen rouwvervoer) brengen. 

Ook hier geldt: door korte lijntjes kunnen we makkelijk schakelen en snel aan uw wensen voldoen.

crematorium waldhof opeinde drachten
kruiskerk begraafplaats burgum


Een crematie regelen

sfeervolle crematoria in de regio

Meijer uitvaartzorg staat u graag bij bij het regelen van een crematie. De plechtigheid vooraf kan plaatsvinden in een crematorium in de regio, maar ook op een andere plaats. Sfeervolle en gastvrije crematoria in de buurt zijn o.a. Wâldhôf (Opeinde), Haskerpoort (Oudehaske), Schoterhof (Heerenveen), Yardenhuis van Goutum, Uitvaartcentrum Sneek, Crematorium Noordoost-Fryslân (Dokkum), Ommeland en Stad (Eelderwolde), Stadscrematorium Groningen, Boskamp (Assen), DELA Hoentocht (Groningen). Een samenkomst in een dorpshuis, horecagelegenheid, kerk of op intieme en persoonlijke manier bij u thuis behoort ook tot de mogelijkheden. Wij informeren u graag.


Een begrafenis regelen

graflegging met eerbied en respect

 

Bij een begrafenis vertrouwt men de overledene toe aan de aarde. Het laten dalen van de kist in het graf kan met een daaltoestel of met touwen worden gedaan. De begeleiding op de begraafplaats en het laten dalen van de overledene mag u geheel zelf doen, of overlaten aan professionals die door Meijer uitvaartzorg worden ingeschakeld. Met begraven heeft u altijd een plekje om naar terug te komen. 

Wij leggen de contacten met de begraafplaatsbeheerder en zorgen ervoor dat de teraardebestelling vlekkeloos en stijlvol verloopt.


Na een crematie

een keuze maken voor de asbestemming

 

Nadat de crematie heeft plaatsgevonden dient de as in ieder geval 30 dagen in het crematorium te blijven. Dit is wettelijk zo geregeld. Bij hoge uitzondering (een dringende reden met onderbouwing) kan er ontheffing voor deze bewaartermijn worden aangevraagd bij het Openbaar Ministerie.

Na de wettelijke bewaartermijn kunt u op afspraak de as van uw dierbare ophalen uit het crematorium. U kunt er ook voor kiezen om de as (al dan niet in uw aanwezigheid) te laten verstrooien op het terrein van het crematorium. De as kan worden bijgezet, worden begraven of in een sierurn mee naar huis worden genomen. Meijer uitvaartzorg heeft een ruime collectie sierurnen voorradig. Wij informeren u graag over de mogelijkheden.


Na een begrafenis

wat er verder geregeld moet worden

 

In geval van een bestaand graf, wordt het reeds aanwezige grafmonument in opdracht van Meijer uitvaartzorg tijdelijk verwijderd. Na een aantal maanden kan de grafsteen worden teruggeplaatst, met een toevoeging aan de bestaande inscriptie.

Gedurende de tijd dat het graf geen monument heeft, plaatsen wij altijd een tijdelijk naambordje, een grafmarkering. Op die manier blijft het graf nooit anoniem.

Wij brengen u graag in contact met een bekwame steenhouwer die in overleg met u het bestaande monument van nieuwe tekst voorziet. Bij een nieuw graf ontvangt u van ons ook de contactgegevens van de steenhouwer.

Op een natuurbegraafplaats dient het grafmonument 'op te gaan in de natuur'. Denk hierbij aan een zwerfkei of boomschijf met inscriptie, of - in overleg met de beheerder - aan passende beplanting.

IMG_4924 (2).jpg


Wat anderen zeggen

ervaringen van nabestaanden

 

Bescheidenheid weerhoudt ons van het actief werven van reviews. We vinden die stijl niet passend bij de aard van onze werkzaamheden.

 

Wel zijn wij zeer ingenomen met de berichten die nabestaanden soms openbaar achterlaten.

U leest ze op onze Facebookpagina en via Google.

Cuphea hyssopifolia, the false heather, Mexican heather, Hawaiian heather or elfin herb, i

 

Meijer uitvaartzorg beveel ik u van harte aan. Integer, betrouwbaar en toegewijd. In contact erg toegankelijk en prettig. Alles tot in detail zorgvuldig en netjes verzorgd. U zult in zeer goede handen zijn!

J.B.

 

Integer, betrouwbaar, accuraat, meedenkend en invoelend.

J.H.

 

Met dank aan Hielke (Meijer uitvaartzorg) kijken we terug op een mooi afscheid van mijn vader. Hielke is zorgzaam en neemt de tijd voor je. Hij communiceert makkelijk en werkt zorgvuldig. Goed werk.

G.J.H.