Uitvaartzorg in Drachten, Heerenveen, Leeuwarden, Oosterwolde, Sneek


Wat te doen bij een overlijden?

Na een overlijden moet er veel worden geregeld. Al het regelwerk kunt u met een gerust hart uit handen geven aan Meijer uitvaartzorg. Wij zijn er voor u, als u afscheid hebt moeten nemen van een dierbare.

DSC05798-2.jpg


Checklist - voor nu of om te bewaren

Afscheid moeten nemen van een geliefde, verwacht of geheel onverwacht, is zeer ingrijpend.

 

Weet dat u bij een overlijden terug kunt vallen op de professionele hulp van Meijer uitvaartzorg. Het regelen van alle praktische zaken rondom een overlijden kunt u aan ons overlaten. Met respect voor iedere levensovertuiging, achtergrond of levensvisie nemen wij u deze zorg uit handen en begeleiden wij u op gemoedelijke wijze bij de keuzes die gemaakt moeten worden.

Welke stappen moeten er worden ondernomen bij een sterfgeval?

En wat kunt u alvast zelf doen bij een overlijden?

De checklist op deze pagina kan u houvast geven op het moment dat u ons nodig heeft. Het beschrijft de eerste praktische stappen die gedaan moeten worden na een overlijden.

Tip: U kunt deze checklist uitprinten en bewaren bij uw belangrijke papieren, of opslaan op uw computer.

Image by Esteban Castle

Bij een overlijden thuis zult u een arts moeten inlichten. Hij of zij zal het overlijden officieel vaststellen en documenten (o.a. een verklaring van overlijden) achterlaten die de uitvaartverzorger nodig heeft.

Bij een overlijden in een instelling of ziekenhuis wordt de arts automatisch geïnformeerd.

Na het officieel vaststellen van het overlijden door een arts, is het zaak dat u contact opneemt met een uitvaartverzorger. Wij staan dag en nacht voor u klaar en helpen u met alle liefde.

Onze eerste zorg gaat uit naar de overledene. In dit eerste stadium zullen we dus in alle rust een begin gaan maken met het verzorgen en vervolgens koelen van het lichaam.

Wilt u daarbij helpen? Alles mag, niks moet. 

Hoewel een overlijden altijd onverwacht komt, is het soms bekend dat iemand niet lang meer te leven heeft. Voor sommige mensen geeft het rust om vooraf zaken te regelen. 

Uitvaartwensen:

Heeft de overledene zijn of haar uitvaartwensen aan u bekend gemaakt? Zo kan er bijvoorbeeld ook gesproken zijn over kleding die de overledene graag droeg, de keuze voor het al dan niet dragen van sieraden of een bril na het overlijden.

Als iemand kiest voor begraven, is er bij een bestaand (of gereserveerd) graf een grafrechtendocument aanwezig?

Andere documenten die nodig zijn voor onder andere de aangifte van overlijden bij de gemeente, zijn een legitimatiebewijs van zowel de overledene als van de opdrachtgever van de uitvaart.

Als er sprake is van een uitvaartverzekering, nemen wij graag het polisblad mee om het overlijden bij uw verzekeraar te melden en om de polisafhandeling in gang te zetten.

Ook is het verstandig om over een bijgewerkte adressenlijst voor het versturen van rouwkaarten te beschikken. 

Cuphea hyssopifolia, the false heather, Mexican heather, Hawaiian heather or elfin herb, i

Meijer uitvaartzorg beveel ik u van harte aan. Integer, betrouwbaar en toegewijd. In contact erg toegankelijk en prettig. Alles tot in detail zorgvuldig en netjes verzorgd. U zult in zeer goede handen zijn!

Janneke Bergsma

Met dank aan Hielke (Meijer uitvaartzorg) kijken we terug op een mooi afscheid van mijn vader. Hielke is zorgzaam en neemt de tijd voor je. Hij communiceert makkelijk en werkt zorgvuldig. Goed werk.

Gert Jan Hulleman

Goede communicatie. Nam ons veel uit handen. Gaf ook tijd om na te denken en afscheid te nemen. Zeer tevreden.

Anna Postma