top of page
lin-lone-DXbMzKDFgVk-unsplash_edited_edited.jpg

Ontwerp in samenspraak met u

Rouwdrukwerk

Rouwkaart, rouwadvertentie, dankbetuiging en liturgie

IMG_6445 (002).jpg

 

Rouwdrukwerk omvat het totaal van een rouwkaart, rouwadvertentie (of familiebericht) in een krant, een bidprentje (kaartje dat wordt meegegeven als aandenken bij het overlijden van een dierbare, van oorsprong een katholieke gewoonte), dankbetuigingskaart en dankbetuigingsadvertentie in navolging van een rouwadvertentie.

Welke tekst komt er op de kaart of in de advertentie?

De traditionele opmaak van een rouwadvertentie of -kaart bevat de volgende gegevens, al dan niet in deze andere volgorde:

​​

  • Spreuk, gedicht, bijbelse tekst

  • Inleidend woord

  • Naam van de overledene

  • Geboorte- en overlijdensplaats en -datum

  • Eventuele toevoeging (getrouwd, weduwe van, weduwnaar van)

  • Namen van nabestaanden

  • Correspondentieadres

  • Eventuele toevoeging (dankwoord aan verpleging, personen)

  • Uitvaartinformatie (uitvaartlocatie, datum, tijdstip)

  • Eventueel de link naar een livestream

 

Het ontwerpen van de rouwkaart of rouwadvertentie wordt meestal in eigen beheer verzorgd. Op die manier zijn er korte lijnen tussen u als opdrachtgever en mij, de ontwerper van de advertentie of kaart.

​​

Bij elke kaart of advertentie die wordt ontworpen, ontvangt u per mail en of whatsapp een drukproef. Uw betrokkenheid zal resulteren in een advertentie of kaart die volledig naar uw wens is.

​​

Zowel de lay-out van de rouwkaart als ook die van de rouwadvertentie kan volledig naar eigen inzicht worden ontworpen. Maak de kennisgeving persoonlijk, door een foto toe te voegen, kleuren te gebruiken en een lettertype dat bij de overledene past.

​​

Ook het aanleveren van een eigen ontwerp is mogelijk. Voor tips en aanwijzingen kunt u altijd op mij terugvallen.

Meijer Uitvaartzorg werkt daarnaast graag samen met rouwmedia.nl. Op hun website vindt u talloze voorbeelden van rouwkaarten en rouwadvertenties. Ook kunnen de specialisten van Rouwmedia complexe fotobewerking voor u verrichten. Alles om het u volledig naar de zin te maken. 

Het opstellen van een passende tekst voor een rouwadvertentie of rouwkaart is niet altijd eenvoudig.

Typische uitspraken, passend bij hoe de overledene was, een couplet uit een favoriet muziekstuk, een deel uit een bijbeltekst. Het zijn allen voorbeelden die kunnen worden gebruikt om een kennisgeving van overlijden bekend te maken. 

Voorbeelden van inleidende- en afsluitende teksten voor op de rouwkaart of in de rouwadvertentie zijn te vinden in de PDF's die u op de pagina downloads vindt. U kunt vrij gebruik maken van deze teksten, ze aanpassen, delen ervan gebruiken of ze personaliseren.

Rouwkaart, rouwadvertentie, voorbeeldteksten

bottom of page