top of page
IMG_6445 (002).jpg

De mogelijkheden bij

rouwdrukwerk

Image by Robert Horvick

Rouwdrukwerk

Rouwdrukwerk omvat het totaal van een rouwkaart, rouwadvertentie (of familiebericht) in een krant, een bidprentje (kaartje dat wordt meegegeven als aandenken bij het overlijden van een dierbare, van oorsprong een katholieke gewoonte), dankbetuigingskaart en dankbetuigingsadvertentie in navolging van een rouwadvertentie.

Welke tekst komt er op de kaart of in de advertentie?

De traditionele opmaak van een rouwadvertentie of -kaart bevat de volgende gegevens, al dan niet in deze andere volgorde:

​​

  • Spreuk, gedicht, bijbelse tekst

  • Inleidend woord

  • Naam van de overledene

  • Geboorte- en overlijdensplaats en -datum

  • Eventuele toevoeging (getrouwd, weduwe van, weduwnaar van)

  • Namen van nabestaanden

  • Correspondentieadres

  • Eventuele toevoeging (dankwoord aan verpleging, personen)

  • Uitvaartinformatie (uitvaartlocatie, datum, tijdstip)

  • Eventueel de link naar een livestream

start drukwerk
Image by Robert Horvick


Rouwkaart en rouwadvertentie

Het ontwerpen van de rouwkaart of rouwadvertentie wordt meestal in eigen beheer verzorgd. Op die manier zijn er korte lijnen tussen u als opdrachtgever en mij, de ontwerper van de advertentie of kaart.

​​

Bij elke kaart of advertentie die wordt ontworpen, ontvangt u per mail en of whatsapp een drukproef. Uw betrokkenheid zal resulteren in een advertentie of kaart die volledig naar uw wens is.

​​

Zowel de lay-out van de rouwkaart als ook die van de rouwadvertentie kan volledig naar eigen inzicht worden ontworpen. Maak de kennisgeving persoonlijk, door een foto toe te voegen, kleuren te gebruiken en een lettertype dat bij de overledene past.

​​

Ook het aanleveren van een eigen ontwerp is mogelijk. Voor tips en aanwijzingen kunt u altijd op mij terugvallen.

Meijer Uitvaartzorg werkt daarnaast graag samen met rouwmedia.nl. Op hun website vindt u talloze voorbeelden van rouwkaarten en rouwadvertenties. Ook kunnen de specialisten van Rouwmedia complexe fotobewerking voor u verrichten. Alles om het u volledig naar de zin te maken. 


Voorbeeldteksten

 

Het opstellen van een passende tekst voor een rouwadvertentie of rouwkaart is niet altijd eenvoudig.

Typische uitspraken, passend bij hoe de overledene was, een couplet uit een favoriet muziekstuk, een deel uit een bijbeltekst. Het zijn allen voorbeelden die kunnen worden gebruikt om een kennisgeving van overlijden bekend te maken. 

Voorbeelden van inleidende- en afsluitende teksten voor op de rouwkaart of in de rouwadvertentie zijn te vinden in de PDF's die u hieronder vindt. U kunt vrij gebruik maken van deze teksten, ze aanpassen, delen ervan gebruiken of ze personaliseren.

Image by Robert Horvick

Gratis wensenboekje voor uw uitvaart:
bij naderend overlijden of in volle gezondheid stilstaan bij de mogelijkheden bij een afscheid.

wensenboekje_edited.jpg
Image by Robert Horvick

Laatste nieuws

Nu ook te bezoeken

Sinds september 2022 beschik ik over een eigen kantoor aan de Burgemeester Wuiteweg 47. Natuurlijk kan ik ook nog altijd bij u langskomen, maar voor wie het wil is er de mogelijkheid zaken hier te bespreken.

U bent op afspraak

van harte welkom.

press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/3

Bamboe eco-urnen

Een natuurlijke en duurzame urn, gemaakt van bamboe. De urn, met een inhoud van 3,1 liter, is geschikt om de as van uw dierbare in te bewaren. Doordat de urn biologisch afbreekbaar is, kan deze ook worden begraven.

De strooiurn kan worden gebruikt om de as van uw dierbare te verstrooien.

De Swarte krie fan De Deelen

Voor de opnames van deze familiefilm sponsorde Meijer Uitvaartzorg een blankhouten kist. De film gaat over de beleefwereld van kinderen, acceptatie van de dood en het bespreekbaar maken ervan. De film is in januari 2023 te zien in diverse bioscopen.

Bekijk ook deze link.

De bewerkte kist staat nu op mijn kantoor.

Image by Jason Leung

Een overlijden melden: 06 14 58 71 70 

(24/7 bereikbaar)

bottom of page